Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!

Polgármesterként szeretettel köszöntöm Mályi honlapján községünk polgárait, a településünk iránt érdeklődő, az ide utazó, vagy ide utazni szándékozó kedves vendégeinket!

Tovább »

Pályázatok

 

Egészségügy

 

Civilek

 

Sport

 

A Mályi Gézengúz Óvoda bemutatkozása

     

A felújított óvodánk 1 épületből áll, mely hívogatóan barátságos, kívül-belül mesevilágot idéző színes és eszközökben gazdag. Ideális színtere a Pedagógiai Programunkban megfogalmazott sokszínű tevékenységek végzéséhez.


LOGONK és az óvodánk NEVE, hűen tükrözi hitvallásunkat:
„Minden gyermek más és más, különleges kis világ tele értékekkel és elevenséggel. Az óvodás, ki hozzánk jár, apró GÉZENGÚZ, csiszolatlan gyémánt, akit nekünk, PEDAGÓGUSOKNAK kell szeretve és türelemmel olyan változatos élményekhez és tapasztalásokhoz juttatni, hogy megvillantsák a bennük rejlő csodát. Majd életük további állomásain, saját értékeiket büszkén viselve tudjanak helyt állni a feladatok és szerepek sűrűiben.”

Az óvoda épületét tágas, parkosított udvar veszi körül, mozgásfejlesztő játékokkal, mely jó lehetőséget biztosít a gyerekek mozgásigényének kielégítésére, családi rendezvények lebonyolítására. Az óvoda és a család kapcsolattartása kiemelt feladatként jelenik meg nevelőmunkánkban, hiszen mindkettő a nevelés színtere, s mint közvetlen környezet külön-külön és együtt is nagy hatást gyakorol a gyermekre.

Az épületben 5 csoport működik, 140 gyermek befogadására vagyunk képesek, jelenleg 136 gyermek jár intézményünkbe (mely létszám az SNI-s gyermekekkel együtt 139 fő)
A csoportok elosztása: 1sz. Micimackó csoport, 2sz. Szamóca csoport, 3sz. Nyuszi csoport, 4sz.. Méhecske csoport 5. sz. Mókus csoport (vegyes életkorú csoportok).

Óvodánk helyi pedagógiai programját úgy alkottuk meg, hogy kiemelt figyelmet biztosítunk a művészeti nevelésre, tehetséggondozásra a néphagyományok ápolására, jeles és Zöld napok megünneplésére, valamint a mesék és versek megismertetésének fontosságára, úgy a népmesék, mint a kortárs irodalom szépségeinek és értékeinek kidomborításával.

Az óvodánkba járó kicsinyeknek alkalmuk nyílik az alábbi külön foglalkozásokon részt venni:
Angol, kézilabda, Bozsik Program, néptánc, Mozgáskotta, Modern tánc

Az éves munkatervünk összeállításánál különös figyelmet fordítunk a kapcsolatrendszerünk tagjaival való szoros együttműködésre, a közös programok megszervezésére, ezen kívül külsős előadó művészek és szakemberek tudásának, ismereteinek igénybevételére. Az óvoda széles körű kommunikációs kapcsolatot teremt művészeti és közművelődési intézményekkel, egyéb civil szervezetekkel, és törekszik ezek fenntartására, bővítésére.

Fontos feladatunk: A gyerekek szép iránti nyitottságának, esztétikai érzékenységének intellektuális látásának kialakítása. A hazaszeretetre, néphagyományunkra és Intézményi hagyományainkra épülő nevelés az összes óvodapedagógus szívügye, közösen választjuk ki a kultúragazdagító programjainkat, melyek az éves Munkatervünkben szerepelnek és a gyermekek egyéni szükségleteire támaszkodnak. Az óvoda széles körű kommunikációs kapcsolatot teremt művészeti és közművelődési intézményekkel, egyéb civil szervezetekkel, és törekszik ezek fenntartására, bővítésére.


Elérhetőségünk:


Mályi Gézengúz Óvoda
3434 Mályi, Móra F. u. 26.
Telefon: 46/474-822; e-mail: ovoda@malyi.hu


facebook elérhetőségünk:

https://www.facebook.com/ovoda.malyi/


Óvodavezető neve: Kőművesné Gere Katalin


Mályi Gézengúz Óvoda


Kapcsolódó dokumentumok:
Vissza