Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!

Polgármesterként szeretettel köszöntöm Mályi honlapján községünk polgárait, a településünk iránt érdeklődő, az ide utazó, vagy ide utazni szándékozó kedves vendégeinket!

Tovább »

Pályázatok

 

Egészségügy

 

Civilek

 

Sport

 

TOP-1.2.1-15 Vízi és kulturális turisztika fejlesztése Mályi Községben

     Vízi és kulturális turisztikai fejlesztések Nyékládháza, Mályi, Muhi és Tiszabábolna településeken

 

Kedvezményezett: Nyékládháza Város Önkormányzata által vezetett konzorcium

Projekt címe: Vízi és kulturális turisztikai fejlesztések Nyékládháza, Mályi, Muhi és Tiszabábolna településeken

Támogatás összege: 306,35 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt fizikai zárása: 2023.03.31

Projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-15-BO1-2016-00006

 

Projekt bemutatása

 

Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a turizmus területi adottságaiban rejlő potenciál kibontakoztatása révén a térségi és helyi gazdaságfejlesztést. A most kezdődő beruházás célja térségi szintű, turisztikai termékcsomagok és kisléptékű tematikus turisztikai fejlesztések támogatása, melyekkel megyei szintű turisztikai vonzerő elemekre épülő, koordinált fejlesztések valósíthatók meg. Ennek keretében a helyi, térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képező kulturális, épített, természeti örökség turisztikai hasznosítására, fejlesztésére nyílik lehetőség a térség gazdaságának diverzifikációja, a helyi gazdaság élénkítése, és a foglalkoztatás növelése érdekében. Jelen turisztikai fejlesztés Nyékládháza Város Önkormányzata által vezetett, Mályi, Muhi és Tiszabábolna Önkormányzatok részvételével konzorciumi együttműködés keretében valósul meg.

Mályi Község Önkormányzatának tulajdonában álló fürdőterület komplex, egységes arculatú fejlesztése, strandkiegészítő létesítmények és rendezvényhelyszín kialakítása, sétányok, wc-k, kézmosók, napozó stég, gyermekjátszótér kiépítése valósul meg. A fürdő középső részén kerülnek elhelyezésre a stégek, melyek belső része téglalap kialakítású, sekély gyerek medencét eredményez. A tó vize található az úszótérben, a víz alatt egy „ketrec szerkezet” készül, mely megakadályozza a fürdőzőket az úszó-fürdő térből történő kiúszásban.

A most kezdődő projekt hozzájárul a vendégkör aktív kulturált pihenéséhez, a nyári hónapokban a tartalmas és aktív kikapcsolódáshoz. Növekszik a több napos rendezvények, rendezvénysorozatok száma, a garatált és megrendelhető programcsomagok kínálata. Várhatóan növekszik a vendégéjszakák száma, meghosszabbodik a tartózkodási idő, így közvetett módon jelen pályázat erősíti a térségi foglalkoztatás-bővítési potenciálját. A beruházás ösztönzi a vendégek költési hajlandóságát nem csak közvetlenül a strandok helyszínén, hanem a térség egyéb turisztikai szolgáltatóinál (szálláshelyek, éttermek, büfék, turisztikai attrakciók, stb.). További haszonként a megnövekedett vendégforgalomtól és a költési hajlandóságtól növekszik a szezonális munkavállalói létszám nem csak a turisztikai, szolgáltató szektorban, hanem a helyi térségi beszállítói iparágban: helyi őstermelők, kézművesek, nonprofit alapítványok körében is.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.


Kapcsolódó dokumentumok:
Vissza