Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!

Polgármesterként szeretettel köszöntöm Mályi honlapján községünk polgárait, a településünk iránt érdeklődő, az ide utazó, vagy ide utazni szándékozó kedves vendégeinket!

Tovább »

Pályázatok

 

Egészségügy

 

Civilek

 

Sport

 

KEHOP-1.2.1-18-2018-00050 Helyi klímastratégia kidolgozása, valamint klímatudatosságot erősítő szemléletformálás Bükkaranyos és térségében

     Bükkaranyos, Nyékládháza, Mályi a klímavédelemért

Projekt azonosítószáma: KEHOP-1.2.1-18-2018-00050

Konzorciumvezető: Bükkaranyos Község Önkormányzata

Konzorciumi tagok: Nyékládháza Város Önkormányzata, Mályi Község Önkormányzata

 

Támogatás összege: 13 960 220 Ft

Támogatás mértéke: 100%.

A projekt megvalósítási időszaka: 2020.02.13-2022.11.30.


2022 márciusától klímatudatos szemléletformáló rendezvények, szakmai előadások sorozata kezdődött el Bükkaranyos Község (konzorciumvezető), Nyékládháza Város és Mályi Község Önkormányzat (konzorciumi tagok) pályázatának köszönhetően, annak érdekében, hogy a lakosság ismereteinek bővítése révén szélesebb körben is ismertté váljanak a klímabarát életmód cselekvési lehetőségei.

Ma már mindenki által ismert tény, hogy a klímaváltozásért a természetes folyamatokon túl nagyobb részt az emberiség a felelős. Az ipari forradalom kora óta az üvegházhatású gázok egyre fokozódó kibocsátása meggyorsította és megerősítette azokat a folyamatokat, amelyek az éghajlat gyökeres szintű változásáért felelősek. Mindenki a saját bőrén közvetlenül és környezetében is tapasztalhatja, hogy a nyári hőhullámok, az aszály, az erdőtüzek, vagy éppen özönvíz szerű villámárvizek, sárfolyások szélsőségeihez kell akarva, akaratlanul alkalmazkodnunk. A klímaváltozás tehát az ajtónkon kopogtat…

Az együttműködő három település közös klímastratégiája 2020-ban elkészült, a KEHOP-1.2.1-18-2018-00050 számú pályázati forrásnak köszönhetően a végrehajtást segítő szemléletformáló tevékenységeket a Zöld Kapcsolat Egyesület valósította meg:

  • interaktív foglalkozások az óvodákban, iskolákban, s az idős korosztály körében,
  • óvodai iskolai és települési családi rendezvények
  • óvodapedagógusok, tanárok részére szemléletformáló workshopok,
  • háztartászöldítő praktikák családok számára,
  • klímasátor a települések kiemelt rendezvényein,
  • rajz és fotópályázat,
  • fentekhez kapcsolódó kommunikációs tevékenységek.

 

 A projekt közép- és hosszú távú célja volt, hogy az klímatudatos gondolkodás és a kapcsolódó viselkedésminták és szokások a lakosság minél szélesebb körében terjedjenek el. Ennek érdekében a projekt során intézményi munkavállalók, pedagógusok, a települések felnőtt lakossága, általános iskolák tanulói, a tanulók családtagjai, óvodások, az óvodások családtagjaik vehettek részt az eseményeken, vagy juthattak ismeretbővítő kiadványokhoz, információkhoz.

 

A projekt befejezési dátuma: 2022. november 30.

További információk:  http://bukkaranyos.hu/https://www.malyi.hu/, https://www.nyekladhaza.hu/


Kapcsolódó dokumentumok:
Vissza